HTML

Műanyag ablak, nyílászáró praktikák

A műanyag ablak előnyei télen-nyáron. Ismeri ezeket? Blogunk ezekről a praktikákról szól.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

Mekkora lehet az ablak célszerű méretezése, megosztása?

2009.11.03. 16:34 :: muanyag-ablak

Fontos egyrészt, hogy a lakásba minél több fény jusson be, de elkerülendők a túl széles nyílászáró szárnyak, mert a helységbe mélyen benyúlnak, így sok helyet foglalnak és a stabilitás rovására is mehetnek bizonyos mérethatárokon túl. Fogadjuk meg a szakember javaslatát.

Szólj hozzá!

Címkék: tippek nyílászáró

Mennyi ideig tart a régi ablak cseréje?

2009.10.13. 11:12 :: muanyag-ablak

Általában 1 nap alatt kivitelezhető az ablakok, nyílászárók cseréje. Egy 1-3 szobás lakás, ház esetében igaz ez, de ez a megrendelt kiegészítőktől (redőny, párkány, takaróléc, stb) is nagyban függ. Csak napok kérdése nagyobb mennyiségű műanyag ablak cserénél is.

Szólj hozzá!

Címkék: ablak tippek műanyag nyílászáró

Hány légkamrás műanyag nyílászáró megfelelő? Milyet keressek, válasszak?

2009.10.05. 17:47 :: muanyag-ablak

Lehetőleg minél több légkamrás, 5 vagy 6 légkamrás műanyag ablak profilt kellene választanunk. A profil minél vastagabb legyen, a 70 mm-es beépítési mélységű 5 légkamrás műanyag nyílászáró ajánlott, a jobb hőszigetelés és a nagyobb stabilitás érdekében. A 3 légkamrás 60 mm-es profilok mára már elavultnak tekinthetők, a piac igényének megfelelően, ezek gyártásával, illetve forgalmazásával is egyre kevesebben foglalkoznak.

2 komment

Címkék: ablak tippek műanyag nyílászáró

Az összes műanyag ablak egyforma?

2009.09.07. 11:22 :: muanyag-ablak

Nem. Ami külsőleg teljesen azonosnak tűnik, az a műanyag ablak is eltérhet belül a hozzá hasonlótól. Igaz ez a műanyag minőségére, tartósságára, szilárdságára, a profilképzésre, és a tömítő rendszerekre. Ezen felül lényeges szerepet játszik a végeredmény szempontjából a műanyag ablak szabályszerű szerelése és a szakszerű épületcsatlakoztatás is.

1 komment

Címkék: ablak tippek műanyag

Mit foglal magában egy műanyag ablak, ajtó ára?

2009.08.31. 10:27 :: muanyag-ablak

A komplett tokszerkezet árát, üveggel a műanyag nyílászárókhoz tartozó vasalattal (zárral). Az adott műanyag ablak, ajtó ára nem terjed ki a kiegészítők, párkányok, takarólécek, redőnyök stb. árára, valamint a munkadíjra, mivel ezek csak alapos, aprólékos igényfelmérés után állapíthatók meg.

1 komment

Címkék: ablak tippek ajtó műanyag nyílászáró

Hogyan készüljek fel az ablak cseréjére?

2009.08.31. 10:22 :: muanyag-ablak

Lehetőség szerint nagyobb hely legyen a kicserélésre szánt ablak, vagy ablakok közelében (minimum másfél-két méter), ezen felül ajánlott a parkettát és a bútorokat gondosan letakarni. Társasházban az esetleges kellemetlenséget elkerülése érdekében például faliújságon keresztül értesítik a lakótársaikat, hogy felújítás, ablak csere lesz és az többek között zajjal fog járni.

3 komment

Címkék: ablak tippek műanyag

Régi fatokba is lehetséges műanyag nyílászáró beépítése bontás nélkül?

2009.08.31. 09:59 :: muanyag-ablak

Bár beépíthető, de nem javasolt, mert elég sok hiba felbukkanására adhat okot a jövőben, ami már nem javítható, sőt, a régi fatok teljes egészében nem tüntethető el, nem takarható le. Az új műanyag nyílászáró, tartozék, munkadíj ugyanúgy kifizetésre kerül, mint bontás-beépítés során, viszont ez 30-35 éves élettartamra szól, és csupán a javítást és a festést spórolhatja meg, ha a régi tokba épít, ami valóban nem kis összeg. Önnek kell eldöntenie, megéri ezen spórolni, megéri kockáztatni?

Szólj hozzá!

Címkék: ablak tippek műanyag nyílászáró